
مقدمه: صفات شخصیتی، اضطراب، افسردگی و ناامیدی در زنان مبتلا به سرطان پستان موجب اثرات منفی بر کیفیت زندگی این بیماران میگردد که سهم اثر این عوامل به صورت دقیق تعیین نشده است؛ لذا هدف مطالعه حاضر بررسی تأثیر صفات شخصیتی، اضطراب، افسردگی و سطوح ناامیدی بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان پستان است. روش بررسی: در این مطالعه مقطعی ارتباط صفات شخصیتی، اضطراب، افسردگی، ناامیدی و کیفیت زندگی 180 زن مبتلا به سرطان پستان (90 بیمار و 90 نفر سالم) بیمارستان امام رضا و طباطبایی شهر تبریز که به روش نمونهگیری در دسترس وارد مطالعه شدند، به کمک پرسشنامههای مقیاس ناامیدی بک، مقیاس اضطراب بک، مقیاس افسردگی بک و مقیاس کیفیت زندگی SF_36 (دارای روایی و پایایی قابل قبول) بررسی شد. از آزمونهای تی تست و ضریب همبستگی پیرسون برای تحلیل دادهها استفاده شد و میزان P کمتر از 05/0 معنی دار تلقی گردید. یافتهها: همبستگی بین متغیرهای مختلف با کیفیت زندگی حاکی از ارتباط منفی بین روان رنجوری (13.00±5.11)، افسردگی (8.90±7.07)، ناامیدی (4.88±3.60) و اضطراب (13.96±10.20) و همچنین ارتباط مثبت برونگرایی (10.08±3.91) با تمامی ابعاد کیفیت زندگی بود. آنالیز همبستگی بین صفات شخصیتی با افسردگی، ناامیدی و اضطراب نشان میدهد که همبستگی مثبت بین مقیاس روان رنجوری با افسردگی، ناامیدی و اضطراب وجود دارد حال آنکه هبستگی منفی بین سایر ابعاد صفات شخصیتی (برونگروایی، روانپریشی و دروغگویی) و افسردگی، ناامیدی و اضطراب وجود دارد. نتیجه گیری: اضطراب، افسردگی و ناامیدی در بیماران مبتلا به سرطان موجب کاهش سطح کیفیت زندگی آنان شده است. بیمارانی که خصوصیت برونگرایی دارند، اضطراب و افسردگی کمتری دارند که منجر به بهتر شدن کیفیت زندگی آنها میشود، در حالی که بیماران این خصوصیت را ندارند ممکن است علایم اضطراب و افسردگی بالا و کیفیت پایین زندگی را نشان دهند. منبع: مبارکی اصل نوشین، میرمظاهری ریحانه، درگاهی رقیه، حدادی زهرا، منتظر مجید. ارتباط صفات شخصیت، اضطراب، افسردگی و ناامیدی با کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان پستان. فصلنامه بیماریهای پستان ایران. ۱۳۹۸; ۱۲ (۳) :۷۱-۶۰

اضطراب، افسردگی و ناامیدی در بیماران مبتلا به سرطان موجب کاهش سطح کیفیت زندگی آنان شده است. بیمارانی که خصوصیت برونگرایی دارند، اضطراب و افسردگی کمتری دارند که منجر به بهتر شدن کیفیت زندگی آنها میشود.
. فصلنامه بیماریهای پستان ایران
مقدمه: صفات شخصیتی، اضطراب، افسردگی و ناامیدی در زنان مبتلا به سرطان پستان موجب اثرات منفی بر کیفیت زندگی این بیماران میگردد که سهم اثر این عوامل به صورت دقیق تعیین نشده است؛ لذا هدف مطالعه حاضر بررسی تأثیر صفات شخصیتی، اضطراب، افسردگی و سطوح ناامیدی بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان پستان است.
روش بررسی: در این مطالعه مقطعی ارتباط صفات شخصیتی، اضطراب، افسردگی، ناامیدی و کیفیت زندگی 180 زن مبتلا به سرطان پستان (90 بیمار و 90 نفر سالم) بیمارستان امام رضا و طباطبایی شهر تبریز که به روش نمونهگیری در دسترس وارد مطالعه شدند، به کمک پرسشنامه های مقیاس ناامیدی بک، مقیاس اضطراب بک، مقیاس افسردگی بک و مقیاس کیفیت زندگی SF_36 (دارای روایی و پایایی قابل قبول) بررسی شد. از آزمونهای تی تست و ضریب همبستگی پیرسون برای تحلیل داده ها استفاده شد و میزان P کمتر از 05/0 معنی دار تلقی گردید.
یافته ها: همبستگی بین متغیرهای مختلف با کیفیت زندگی حاکی از ارتباط منفی بین روان رنجوری (13.00±5.11)، افسردگی (8.90±7.07)، ناامیدی (4.88±3.60) و اضطراب (13.96±10.20) و همچنین ارتباط مثبت برونگرایی (10.08±3.91) با تمامی ابعاد کیفیت زندگی بود. آنالیز همبستگی بین صفات شخصیتی با افسردگی، ناامیدی و اضطراب نشان میدهد که همبستگی مثبت بین مقیاس روان رنجوری با افسردگی، ناامیدی و اضطراب وجود دارد حال آنکه هبستگی منفی بین سایر ابعاد صفات شخصیتی (برونگروایی، روانپریشی و دروغگویی) و افسردگی، ناامیدی و اضطراب وجود دارد.
نتیجه گیری: اضطراب، افسردگی و ناامیدی در بیماران مبتلا به سرطان موجب کاهش سطح کیفیت زندگی آنان شده است. بیمارانی که خصوصیت برونگرایی دارند، اضطراب و افسردگی کمتری دارند که منجر به بهتر شدن کیفیت زندگی آنها میشود، در حالی که بیماران این خصوصیت را ندارند ممکن است علایم اضطراب و افسردگی بالا و کیفیت پایین زندگی را نشان دهند.
مبارکی اصل نوشین، میرمظاهری ریحانه، درگاهی رقیه، حدادی زهرا، منتظر مجید. ارتباط صفات شخصیت، اضطراب، افسردگی و ناامیدی با کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان پستان. فصلنامه بیماریهای پستان ایران. ۱۳۹۸; ۱۲ (۳) :۷۱-۶۰
آگاهی بخشی:
با افزایش دانش خود در حوزه سلامت خود را در برابر بیماریهایی چون سرطان ایمن کنید.
تشخیص زودتر= درمان آسانتر و اثربخش تر
با تشخیص زودهنگام سرطان ضمن درمان آسانتر و اثربخش، هزینه درمان نیز کاهش مییابد.
تیم مشاوره صبا:
انجمن صبا همواره در تلاش است تا با ارائه مشاوره رایگان حاصل از تجربه ده ساله خود به بیماران در درمان کمک کند.



انجمن خیریه حمایت از بیماران سرطانی صبا
Post a comment لغو پاسخ
Related Posts
تاثیر یک دوره تمرینات ذهن آگاهی بر میزان اضطراب مرگ و نگرانی از تصویر بدنی بیماران مبتلا به سرطان در رده سنی ۲۰ تا ۴۰ سال (مطالعه موردی: انجمن خیریه حمایت از بیماران سرطانی صبای بوکان)
تاثیر یک دوره تمرینات ذهن آگاهی بر میزان اضطراب مرگ و نگرانی از تصویر بدنی…